0.00  0
Wagen

Es befinden sich keine Produkte im Warenkorb.

Predsednik upravnega odbora Sheikh Al Qasimi napoveduje partnerstvo med ZAE in ekosistemom Dakila

Njegova ekscelenca Adnan Al Noorani, predsednik upravnega odbora zasebne pisarne šejka Saqerja Bin Mohameda Al Qasimija in ustanovitelj Future Innovation Summit, je ta ponedeljek (22) objavil obvestilo o partnerstvu Združenih arabskih emiratov z ekosistemom Dakila. Z videom, objavljenim na svojem Instagram računu (@adan.al.noorani), izraža ponos in čast, da je del organizacije, ki deli znanje, spoštovanje in razmišlja o ustvarjanju boljšega sveta. 

Objava ima na družbenem omrežju že več kot 7000 ogledov. Od uradnega partnerstva z Ecossistemo prek Dakile Pesquisas, 067 Vinhos in BDM Digital Al Noorani objavlja več objav na Instagramu s podnapisi v portugalščini in se zavzema za učenje brazilskega jezika, saj meni, da »če govori druge jezike, je mogoče komunicirati in se povezovati z različnimi organizacijami in narodnostmi,« je povedal v videu. 

»V zadnjih 18 letih sem delal in gradil ta ugled in osebnost za človeštvo. Vesel sem, ko vidim, da velika tri podjetja Ecosystem pod mojim vodstvom vstopajo na trg ZAE in rastejo. Posebna zahvala g. Urandir, g. Alan, ga. Gabriela in Mohammed – ki je bil povezovalec med nami in organizacijo Dakila,« je izpostavil njegova ekscelenca Adnan Al Noorani. 

Future Innovation Summit 

Med 20. in 21. oktobrom bo v Dubaju v Združenih arabskih emiratih potekala 3. izdaja Future Innovation Summit, dogodek, ki poteka z izbranimi gosti in išče tehnološke inovacije, ki bodo vplivale na naslednje generacije. 

Adnan Al Noorani med govorom v videu, objavljenem na svojem družbenem omrežju, odpre vabilo članom Dakile za udeležbo na dogodku v oktobru. “Verjamem, da ste vsi povabljeni na Future Innovation Summit in vse vas želim videti v ZAE, kjer delite ideje, znanje, naše kulture za boljšo vizijo (prihodnosti) in boljše človeštvo.” 

Ecossistema Dakila je sodelovala na 2. izdaji srečanja Future Innovation Summit, ki je potekalo maja letos, pri čemer je izstopala kot edino brazilsko podjetje, povabljeno na dogodek . Udeleženci so se osredotočali na iskanje rešitev za izboljšanje življenja človeštva, zato je Dakila na stojnici na vrhunskem mestu razstavljala vse delo, razvito v Ziguratsu, mestu, ki je model za trajnostno prihodnost z drugačno in inovativno arhitekturo. . Tako so lahko najbistrejši in najmočnejši umi spoznali lastno ekonomsko okolje, Digital BDM, ki se je že razširil po vsem svetu. 

»Naša udeležba na srečanju Future Innovation Summit je bila velik mejnik v brazilski zgodovini in je ustvarila partnerstva na zelo visoki ravni. Razveseljivo je videti, kje je danes postavljen ekosistem Dakila, z več kot 30-letno zgodovino in vztrajnostjo, ki verjame v nekaj, kar se je mnogim zdelo absurdno, in danes žanjemo sadove semena, ki smo ga posejali,« poudarja Urandir Fernandes de Oliveira, ustanovitelj in predsednik Dakila Ecosystem. 

Uradno obvestilo o zapečatenem partnerstvu med tremi podjetji skupine in Uradom za inovacije in tehnologijo šejka Saqerja Bin Mohameda Al Qasimija je bilo nedavno objavljeno na spletni strani Dakila, da bi zgradili tehnološke parke, osredotočene na inovacije, učinkovitost in rezultate za razvoj pametnih in vedno bolj trajnostnih mest s tehnologijami, ki bodo človeštvo pripravile na prihodnost. Namen partnerstva je tudi spodbujanje turizma in trgovine med Brazilijo in Emirati, poleg izmenjave izkušenj in spodbujanja raziskav o vprašanjih, povezanih s trajnostjo. Celoten članek preberite tukaj: Dakila Pesquisas podpisuje dvostranski sporazum z Združenimi arabskimi emirati za izmenjavo izkušenj v tehnološki matriki – Dakila . 

Izvozi 

Poleg partnerstva, ki so ga podpisali Dakila Pesquisas, 067 Vinhos in BDM Digital z Združenimi arabskimi emirati, se Pantanal General Trading, še eno podjetje, ki je del ekosistema Dakila, krepi na Bližnjem vzhodu. Trenutno se 16 brazilskih izdelkov izvaža v Emirate, trije arabski izdelki pa se uvažajo v Brazilijo prek podjetja, ki je specializirano za olajšanje izvoza in uvoza med državama. 

Pantanal Trading ima v Dubaju skladišče za skladiščenje izdelkov, ki meri 15.000 kvadratnih metrov, in še dve enako veliki v Ras al-Khaimahu na obrobju prestolnice. Z več licencami je podjetje poleg izvoza in uvoza usposobljeno za distribucijo in preprodajo brazilskega blaga na Bližnjem vzhodu. 

Raziskava zvezne vlade in arabsko-brazilske gospodarske zbornice, objavljena na spletni strani Poder360 , kaže, da je imela Brazilija v štirih letih večji izvoz v arabske države. Povečanje prodaje je bilo 62-odstotno. »Med pandemijo je bila Brazilija ob vseh logističnih težavah stalen in zanesljiv dobavitelj arabskim državam. To zelo cenijo in odnos je postal trdnejši,« je za Poder360 povedal predsednik arabsko-brazilske gospodarske zbornice Osmar Chohfi. 

»Združeni arabski emirati so najbolj obetavno vozlišče za Bližnji vzhod. To predstavlja napredek pri izvozu brazilskih izdelkov. S tem je Pantanal neposredno povezan z razvojem Brazilije. Vsa brazilska podjetja in proizvajalci, ki jih zanima prodaja svojih izdelkov v Emiratih, se lahko zdaj zanesejo na naše komercialne, logistične in carinske vire za vstop in prosti pretok blaga na teh trgih,« poudarja Alan Oliveira, eden od lastnikov blagovne znamke. 

Uvedba strateškega partnerstva med ekosistemom Dakila in Združenimi arabskimi emirati je ključni dejavnik za razvoj medcelinskih odnosov, katerih cilj je krepitev gospodarstva, turizma, raziskav in razvoja tehnologij, ki zagotavljajo dobro človeštvu.

Foto: Future Innovation Summit 2

Neueste Beiträge

Liebe Mitglieder und Sympathisanten von Dakila.

Wir möchten Sie darüber informieren, dass die Veranstaltung Rogla 2023 aufgrund einer Notsituation und der Unfähigkeit von Urandir und anderen Gästen aus Brasilien, in Slowenien anzukommen, auf das Frühjahr 2024 verschoben wird.

Diejenigen von Ihnen, die bereits Karten für die Veranstaltung Rogla 2023 gekauft haben, können diese zu diesem Zeitpunkt nutzen. Die Anzahlungen, die Sie für Ihre Unterkunftsbuchungen geleistet haben, gelten auch zu diesem Zeitpunkt. Wir werden Sie über die verschobene Veranstaltung informieren, sobald uns weitere Informationen aus Brasilien vorliegen. Wir entschuldigen uns aufrichtig für die Situation und bitten um Ihr Verständnis und Ihre Geduld. Letztendlich werden sich die Dinge immer so entwickeln, wie es für alle Beteiligten am besten ist.

de_DEGerman