0.00  0
Carrinho

Não há produtos no carrinho.

Člani ekosistema Dakila so certificirani s strani Zveznega parlamentarnega sveta v São Paulu

CONFEP (Zvezni parlamentarni svet) je zadnji petek (29. oktobra) v São Paulu organiziral diplomo še petih članov Ecossistema Dakila kot regionalnih delegatov, pomočnikov in disciplinskih članov. Ob tej priložnosti je predsednik Ecossistema Dakila, Urandir Fernandes de Oliveira, prejel nagrado MBA (magister poslovne administracije) kot priznanje za njegovo predanost, zvestobo in predvsem za družbena dejanja, ki jih je izvajal, zaradi katerih je bil vreden te časti.

Diplomirali so: Ayres Candido de Paula Neto – kot namestnik delegata MS; Frederico Marques Didier – kot namestnik delegata MS; Vera Lúcia Pedrosa Matos – kot disciplinska članica MS; Eni Fátima de Souza Carneiro – kot disciplinski član MG in Garibalde Alves Rodrigues Filho – kot namestnik delegata GO.

Samo nominirani državljani lahko postanejo aktivni člani CONFEP. Svetnico Rio Verde (GO) Nayara Barcelos je povabil predsednik Ecossistema Dakila, Urandir Fernandes de Oliveira, ki je regionalni delegat Mato Grosso do Sul s strani sveta, da prevzame mesto regionalnega delegata Goiása.

»Parlamentarko Nayaro Barcelos imenujemo za sestavo CONFEP, saj verjamemo, da ima enak družbeni namen kot ekosistem Dakila, to je, da prinese socialno-ekonomsko promocijo za ustvarjanje blaginje in priložnosti za ljudi, ki so pogosto v senci velikih sistemov. Prepričan sem, da bo z aktivnim sodelovanjem v Svetu lahko veliko dodala in da bo lahko še več dodala projektom, ki jih razvija v svoji občini,« pravi Urandir.

Regionalni delegat je član, ki je odgovoren za regijo ali državo federacije in katerega naloga je usklajevanje drugih podrejenih položajev za skupno delovanje pri inšpekcijskih akcijah ali preiskavah nepravilnosti v zakonodajni in občinski in/ali državni izvršni oblasti. Poslanci imajo isti namen in delujejo skupaj z ustreznimi regionalci. Po drugi strani pa imajo disciplinski člani posebne lokalne naloge, povezane z namestniki delegatov, dodeljenimi regiji, ki jo pokriva.

Alberto Tineu Júnior, predsednik CONFEP-a, je med slovesnostjo poudaril pomen aktivnega sodelovanja članov in dejstvo, da se vedno več novih članov vključuje v delo institucije. »Svet deluje že skoraj 20 let in je razvil pot odličnosti zahvaljujoč ljudem, ki sestavljajo hišo. Vse se je in je mogoče zgoditi samo zaradi članov, ki so kraki CONFEP in ki so na vseh koncih nacionalnega ozemlja.

Poleg tistih, ki so prisegli ta petek (29), so del CONFEP tudi naslednji člani ekosistema Dakila: Urandir Fernandes de Oliveira – regionalni delegat MS; Gustavo Guerra – namestnik delegata MS; Alan Fernandes – namestnik delegata MS; Gabriela Pache – namestnica delegata MS; Mariana Pires – disciplinska članica MS; Larissa Porto – namestnica delegata SP; Luciano Didier – namestnik delegata za SP; Priscila Junqueira – namestnica delegata DF; Acidalia Azevedo – regionalni delegat MG in Edmo Garcia – državni tožilec.

Urandir poudarja, da bo prisotnost članov ekosistema Dakila na CONFEP prispevala k prizadevanjem za doseganje institucionalnih namenov tako združenja kot Sveta. »Čestitam novim članom, ki bodo pomagali poenotiti pot, da bo bolj dostojna in pravična, tako bomo imeli čistejšo in resnejšo univerzalno politiko. Partnerstvo s CONFEP je dodatek Dakilinim načelom, ki so prinašati resnico, biti trdna v svojih idealih, vedno iskati čist in pošten način dela,« pravi.

Zdravnik Caio Bartine, glavni tožilec Urada nacionalnega tožilstva zveznega parlamentarnega sveta, je prevzel besedo med slovesnostjo in poudaril, da institucija potrebuje ljudi, ki so predani narodu. »Mnogi si želijo spremembe, ne da bi spremenili svoj odnos, nima smisla delati istih stvari in zahtevati drugačnih rezultatov, zato se pričakuje ravno to, da se pritegnejo ljudje, ki želijo zavezanost državi, demokraciji, etiki, rezultatom. Na ta način bomo oblikovali dobro politiko brez sredinskih, desnih ali levih pristranskosti, prinesli pa bomo tehnične vidike.”

Últimos posts

#DAKILA2023

Todos os direitos reservados. Termos e condições gerais | Política de privacidade

Caros membros e simpatizantes de Dakila.

Gostaríamos de informar que, devido a uma situação de emergência e à impossibilidade de Urandir e outros convidados do Brasil chegarem à Eslovénia, o evento Rogla 2023 será adiado para a primavera de 2024.

Aqueles de vós que já compraram bilhetes para o evento Rogla 2023 poderão utilizá-los nessa altura. Os depósitos que pagaram para as vossas reservas de alojamento serão igualmente aplicáveis nessa altura. Informar-vos-emos do adiamento do evento quando tivermos mais informações do Brasil. Pedimos sinceras desculpas por esta situação e pedimos a vossa compreensão e paciência. Em última análise e na direção certa, as coisas acabarão sempre por se encaixar e desenrolar da melhor forma para todos os envolvidos.

pt_BRPortuguese