0.00  0
Carrinho

Não há produtos no carrinho.

Urandir de Oliveira se pokloni na premieri dokumentarca o brazilskih marincih

Približno 1.500 gostov se je udeležilo premiere dokumentarnega filma ‘Na Vanguarda – Zgodovina brazilskega marinskega korpusa’ to sredo (16.), ob 18. uri, na mornariški šoli v Riu de Janeiru (RJ). Pred projekcijo je produkcijska družba podelila čast častnikom brazilske mornarice, ki so prispevali k razvoju avdiovizualnega dela, ter izvršnemu direktorju Ecossistema Dakila, Urandirju Fernandesu de Oliveiri, ki je bil glavni sponzor dokumentarca. 

Med gosti so bili nekdanji ministri, nekdanji poveljniki brazilske mornarice in marinci, admirali, častniki, vezisti, zasebniki, direktorji civilnih in vojaških podjetij, akademiki in politiki. 

Po besedah ​​generalnega poveljnika CFN, admirala eskadrilje (FN) Jorgeja Armanda Neryja Soaresa, je ta dokumentarec velikega pomena za marince in brazilsko mornarico. »Na zelo miren, zelo prijeten način predaja celotno zgodovino marincev, tudi nam samim, ker veliko naših vojakov še vedno nima tega znanja, in to na koncu doseže njihove družine, njihove prijatelje in je način, da mornarica še bolj prodre v družbo, zato je takšno delo za nas spektakularno,« je dejal.  

Poleg prikazovanja bistvenih vrednot brazilske mornarice, kot so čast, usposobljenost, odločnost in profesionalizem, dokumentarec razkriva čete v akciji. “Smo četa, usposobljena za situacije, ki so zelo blizu realnosti, z intenzivno uporabo živega streliva,” je pojasnil generalni poveljnik CFN in poudaril pomen partnerstva z Dakila Ecosystem. “Veselje je vedeti, da obstajajo partnerji, ki omogočajo snemanje neznanih delov naše družbe in trenutke, v katerih ljudje »darujejo telo in dušo« v korist naše domovine,” je dodal.  

Za viceadmirala (FN) Renata Rangela Ferreiro je bilo opravljeno delo zelo kakovostno. »Bil sem zelo navdušen nad kakovostjo opravljenega dela, predvsem nad obsegom tega, kar je bilo prikazano med filmom, še posebej nad razširjanjem naših dejavnosti v družbi, saj mornarica tradicionalno deluje daleč, na morju, in družba o njej slabo pozna naše tradicionalne dejavnosti,« je razkril. 

Urandir Fernandes de Oliveira je ob prejemu plakete dejal, da je zelo zadovoljen, ker je prispeval k tej promociji. »Ta dokumentarni film je zelo pomemben za prikaz Brazilije in sveta, kako delujejo oborožene sile, za spodbujanje vstopa mladih v čete in tudi za spodbujanje izmenjave znanja, tehnoloških inovacij, preobrazbe družbe, kot tudi za prikaz naslednjih korakov Brazilije v geopolitičnem scenariju,« je dejal in spomnil, da je namen ekosistema Dakila med drugim promovirati znanje, kulturo, umetnost.  

Po predvajanju dokumentarca so se gostje udeležili koktajl druženja, kjer so lahko izvedeli nekaj o nekaterih podjetjih v ekosistemu Dakila. Skozi panoje je bila podana zgodba podjetja Pantanal Trading, specializiranega za izvoz malih in srednje velikih podjetij s sedežem v Dubaju; Kion Cosmetics, linija kozmetike, ki uporablja glino Kimberlito iz Brazilije, prvotno iz Mato Grosso do Sul; 067 Vinhos, ki želi povečati prepoznavnost majhnih nacionalnih vinarjev v primerjavi s preostalim svetom, in BDM Digital, plačilni sistem, ki je bil vedno cenjen. 

Z idejo spodbujanja patriotskega duha je COO podjetja Ecossistema Dakila, Alan Fernandes de Oliveira, pojasnil, da je v čast dogodka 067 Vinhos izdelal zasebno blagovno znamko v sodelovanju s Harmonie Schnaps iz Rio Grande do Sul. »To je ekstra premium cachaça, starana šest let, imenovana Almirante Tamandaré, v čast zaščitnika brazilske mornarice. Povratne informacije , ki smo jih prejeli od vaše pohvale na dogodku, so bile uspešne,« je poudaril COO. 

Ecossistema Dakila je sponzorirala tudi dokumentarna filma »JOKER – Escola de Pilotos de Caça« in »Fumaça 70«, ki obravnavata pogumne člane brazilskih letalskih sil (FAB), produciral pa ga je Hunter Press. 

O dokumentarcu 

Približno 45-minutni dokumentarec Na Vanguarda, ki ga je produciralo podjetje Ábatos, opisuje zgodovino Korpusa marincev, elitne čete, ki daje brazilski mornarici možnost, da deluje z morja, da projicira silo, ki jo sestavljajo enote, usposobljene za hitro reagiranje in je opremljena s sofisticiranimi sredstvi.  

Razdeljen je na štiri dele, v prvem generalni poveljnik CFN predstavi zgodovino amfibijskih čet mornarice, v drugem so prikazane akcije projekcije mornariške moči na kopno, v tretjem pa so izpostavljene naloge, kot je ohranjanje miru. Operacije, civilne in družbene akcije ter humanitarne operacije. Zadnji del predstavlja vstop in pripravo brazilskega državljana v vrste CFN.  

Svetovna premiera bo 7. marca 2023, na 215. obletnico Marine Corps, na YouTubu in tudi tukaj na naši spletni strani. 

Últimos posts

#DAKILA2023

Todos os direitos reservados. Termos e condições gerais | Política de privacidade

Caros membros e simpatizantes de Dakila.

Gostaríamos de informar que, devido a uma situação de emergência e à impossibilidade de Urandir e outros convidados do Brasil chegarem à Eslovénia, o evento Rogla 2023 será adiado para a primavera de 2024.

Aqueles de vós que já compraram bilhetes para o evento Rogla 2023 poderão utilizá-los nessa altura. Os depósitos que pagaram para as vossas reservas de alojamento serão igualmente aplicáveis nessa altura. Informar-vos-emos do adiamento do evento quando tivermos mais informações do Brasil. Pedimos sinceras desculpas por esta situação e pedimos a vossa compreensão e paciência. Em última análise e na direção certa, as coisas acabarão sempre por se encaixar e desenrolar da melhor forma para todos os envolvidos.

pt_BRPortuguese